У Житомирі судитимуть чоловіка, який накинувся на покупчиню за прохання перейти на українську

У Житомирі повідомили про підозру чоловікові, який завдав тілесних ушкоджень жінці, що попросила, аби в магазині її обслуговували українською мовою.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у заподіянні покупчині умисного легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 125 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що інцидент стався понад тиждень тому у приміщенні продуктового магазину в одному з мікрорайонів Житомира. Відпускаючи м’ясну продукцію українського бренду із Західної України, продавчиня спілкувалася російською мовою з чоловіком (допомагав їй торгувати), який зневажливо сказав про місто Бандерівськ, що це «ужасноє, дебільноє названіє».

Читайте також: Мовний скандал у Житомирі: продавці виштовхали з магазину жінку, яка попросила перейти на українську

Коли підійшла черга потерпілої, вона зауважила, що краще Бандерівськ, ніж умовний Московськ, та попросила, щоб в обслуговуванні продавець користувалася українською мовою. На таке зауваження обоє працівників магазину агресивно відреагували та кинулися до потерпілої з лайливими словами. Продавчиня намагалася вибити телефон, яким жінка фільмувала розмову, а 39-річний чоловік схопив потерпілу за руки, аби силою виштовхати з магазину.

Читайте також: Зеленський підписав закон про заборону на ввезення та розповсюдження книг з РФ і Білорусі

За висновками експертизи, підозрюваний умисно заподіяв 38-річній жінці легкі тілесні ушкодження у вигляді синців на обох руках.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі в одному з магазинів виникла сутичка після того, як клієнтка магазину попросила працівників, які розмовляли російською, перейти на українську. Інцидент розслідує поліція.