У Запоріжжі з'явилась площа Вернадського і сквер Запорізьких стрільців

Депутати Запорізької міської ради прийняли рішення щодо дерусифікації, деколонізації назв у місті. Замість площі Пушкіна тепер у центрі Запоріжжя буде площа Вернадського.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької міської ради, передає Укрінформ.

"Затверджене рішення про перейменування площі Пушкіна на площу імені Володимира Вернадського. Перейменування площі підтримав Макс Поляков – міжнародний підприємець, меценат родом з Запоріжжя. Його компанія придбала будинок побуту «Ювілейний», де планує створити сучасний інноваційний центр. Представники компанії висловили зацікавленість у співпраці з міською радою для реконструкції площі, з встановленням пам’ятника Вернадському", - зазначили в мерії.

Крім того, прийнято рішення про перейменування вулиці Волгоградської на вулицю Володимира Грищенка, Почесного громадянина Запоріжжя, який був радником у кількох міських голів.

Вулицю Волзьку перейменовано на честь запорізького музиканта Андрія Лободи, Таганська стала вулицею Антона Незоли – на честь запоріжця, який загинув, захищаючи Україну. Сквер «Індустрія» перейменовано на сквер «Запорізьких стрільців» - з метою увічнення бойової слави військовослужбовців створеного у Запоріжжі 6-го стрілецького батальйону.

Читайте також: Тризуб на щиті монумента «Батьківщина-мати» з’явиться до Дня Незалежності – Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, у місті Малин, що на Житомирщині, вулицю Ніни Сосніної перейменували на честь головнокомандувача Збройних сил генерала Валерія Залужного.