Росіяни погрожують лікарям у Старобільську депортацією

Російські загарбники погрожують депортацією лікарям у тимчасово захопленому Старобільську Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Жителям тимчасово захопленого Сєвєродонецька через вимкнений росіянами мобільний зв'язок доводиться користуватися раціями. "Тим, хто здогадався, і в кого є гроші, аби придбати таке обладнання", - підкреслили в ОВА.

"Але це не вихід при критичній ситуації, коли, до прикладу, потрібно терміново викликати швидку допомогу. Нещодавно в сєвєродончанина стався інсульт. І поки родичі бігали і домагалися, щоб приїхала автівка з лікарями, людину паралізувало. Дорогоцінний час було втрачено", - зазначили в обладміністрації та додали, що "це вже не перший такий випадок в Сєвєродонецьку за останні місяці. Деякі завершувалися більш трагічно".

Читайте також: Загарбники депортували з ОРДЛО ще 600 українців

Як повідомили в ОВА, триває примусова паспортизація жителів Луганщини, зокрема "у Старобільську окупанти видали так звані "картки резидентів російської федерації" з терміном дії три місяці усім працівникам місцевої багатопрофільної лікарні, які ще не мають російського паспорта".

При цьому загарбники погрожують, що у разі неотримання в цей термін паспортів їх депортують з тимчасово захопленої території з конфіскацією житла.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганської області росіяни примушують власників швидше змінювати українські автомобільні номери.