На Львівщині офіцеру оголосили підозру за побиття солдата

Працівники Державного бюро розслідування повідомили про підозру офіцерові, який 24 червня на Львівщині побив підлеглого.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба ДБР у Львові, передає Укрінформ.

Зазначається, що про побиття на гарячу лінію ДБР повідомила сестра військовослужбовця. “Встановлено, що офіцер вдарив солдата, коли побачив, що той справляє природню потребу просто неба — неподалік намету. Так він хотів навчити підлеглого правил поведінки та підвищити власний авторитет серед військовослужбовців”, - йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, внаслідок удару у солдата діагностували закритий розрив печінки та забій підшлункової залози. Потерпілий вже переніс операцію та досі перебуває на лікуванні.

Читайте також: Погрожував зламати ногу: на Хмельниччині через скандал перевірять працівників військкомату

Офіцеру повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, старшого офіцера Закарпатського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який побив дружину військовослужбовця, звільнять з лав Збройних сил України.

Фото: ДБР