Зниклими безвісти вважаються 317 жителів Київщини

Зниклими безвісти значаться 317 жителів Київської області, про їх долю нічого не відомо, ще 190 мирних жителів області, за оперативною інформацією, перебувають у РФ,

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив начальник Головного управління Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

За його словами, "на сьогодні зниклими безвісти під час активних бойових дій на території області вважаються 317 осіб".

Він уточнив, що щодо жодного з них немає інформації.

"Сподіваємося, що вони теж перебувають десь у полоні, але з урахуванням того, як вбивали і катували окупанти наших людей, розуміємо, що вони вважатимуться зниклими безвісти доти, доки не знайдемо їх тіла", - додав начальник поліції області.

Читайте також: Росія викрала понад 560 українських активістів, доля 311 з них невідома – правозахисники

Він зазначив, що багато тіл були повністю знищені й важко не те що ідентифікувати, а навіть знайти їх останки.

"Ті тіла, які ми знаходили нещодавно, були зариті в ямах, де були ворожі позиції. Наразі більшість цих місць обстежено, але розуміємо, що якщо окупанти закопували глибше або викидали тіла у водойми, то навряд чи швидко знайдемо всіх", - зазначив Нєбитов.

Начальник обласної поліції також повідомив, що за оперативною інформацією, 461 громадянин України перебуває на території РФ.

"Із них 190 - цивільні жителі Київської області, 271 - військовослужбовці та представники інших воєнізованих формувань України", - уточнив він.

Читайте також: Росія збирає дані цивільних для нібито прискорення процесу їх повернення - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, Нєбитов в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив, що правоохоронці у Київській області загалом задокументували понад 12 тисяч воєнних злочинів, вчинених російськими військовими.