На Сумщині створюють регіональну систему виявлення повітряних цілей

На Сумщині для підсилення системи протиповітряної оборони створюють регіональну систему виявлення повітряних цілей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в Телеграмі Сумська ОВА.

«Зараз на завершальній стадії створення сучасної Регіональної системи виявлення повітряних цілей для підвищення ефективності та покращення застосування вогневих засобів ППО ЗСУ. Ця система застосовуватиметься лише в Сумській області щодо своєчасного виявлення засобів повітряного нападу», - зазначив начальник ОВА Володимир Артюх.

За його словами, у травні він підготував звернення до вищого керівництва ЗСУ та РНБО щодо підсилення силами і засобами тих угруповань ЗСУ, які знаходяться на території Сумщини.

«За результатами цих звернень сьогодні відбувається поетапне збільшення сил і засобів ППО. Попри те, що ведуться активні бойові дії і в інших регіонах України, військове керівництво віднайшло можливість посилення системи ППО в Сумській області. І один із шахедів, який вдарив по місту Суми, був збитий нашими військовими», - додав Артюх.

Читайте також: У разі теракту на ЗАЕС працюватимуть спеціальні системи оповіщення – Ляшко

Начальник ОВА повідомив, що з травня по 3 липня Сумщина була атакована 25-ма БПЛА. Унаслідок цих ударів загинуло 12 осіб та 27 травмовано, серед яких дитина. Крім того, зазнали руйнувань 23 будівлі, 10 одиниць автомобільної техніки та інше майно.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумах внаслідок російської атаки дронами в понеділок, 3 липня, загинули троє людей, 21 поранений.

Фото ілюстративне: Getty Images