Екологи нагадують про заборону відвідувати острови заповідника «Хортиця» біля ДніпроГЕСу

Працівники заповідника "Хортиця" нагадали про заборону відвідування островів поблизу ДніпроГЕСу.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національний заповідник "Хортиця", передає Укрінформ.

"Шановні мешканці та відвідувачі Національного заповідника «Хортиця»! Всі ми знаємо про історичні принади острова. Але, крім історико-культурного заповідника, острів Хортиця з прилеглими островами є ще й територією природно-заповідного фонду України – геологічним заказником «Дніпровські пороги», до складу якого увійшли острів Дубовий, острів Розтьобін, скелі Два брати та Три Стоги й інші", - зазначили фахівці.

Нині, внаслідок підриву Каховської ГЕС, рівень води впав, і до деяких островів, де ще місяць тому вода була перешкодою для непроханих гостей, можна дістатися навіть пішки по Дніпру.

Через великий натовп людей тварини опинилися у подвійній пастці.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Мінекономіки вже нарахувало $2 мільярди прямих збитків

"Нагадуємо, що положенням про заказник «Дніпровські пороги» в його межах заборонено причалювати будь-яким плавзасобом до островів та відповідно заборонене там знаходження. За порушення цієї норми передбачена адміністративна відповідальність ст. 91 КУАП", - йдеться у дописі.

Для того, щоб тварини не полишили острови і далі на них жили, жителів просять утриматися від їх відвідування для мінімізації фактору неспокою.

Як повідомляв Укрінформ, на території ландшафтного заказника місцевого значення «Ріка Свіча з притокою Мізунькою» на Прикарпатті встановлено незаконну порубку дерев та чагарників в значних обсягах. На місці виявлено пристрій для подрібнення деревини. Обставини події вказують на ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст.246 КК України, а саме: незаконна порубка дерев на об’єктах природно-заповідного фонду.

Фото: Хортиця Національний заповідник, Facebook