У Голій Пристані на вулицях досі стоїть вода - ОВА

Російські загарбники у тимчасово окупованій Голій Пристані не допомагають мешканцям ліквідувати наслідки затоплення, вода на вулицях стоїть і досі, подекуди її рівень сягає 70 см.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, передає кореспондент Укрінформу.

«У Голій Пристані на вулицях досі стоїть вода, в деяких місцях навіть до 70 см. Люди скаржаться на сморід. Росіяни воду не відкачують, нічим не допомагають. Світло тимчасово з'являється, а потім знову зникає. Окупанти не реагують звернення з постраждалих домогосподарств. Швидше за все, там можуть бути тіла людей, які загинули внаслідок затоплення», - сказав Толоконніков.

Читайте також: На Херсонщині працюють 50 медиків-добровольців з різних регіонів України

За його словами, на лівому березі загарбники активно облаштовують військові госпіталі, бо з'являється багато поранених та інфекційних захворювань.

Водночас у Генічеській громаді відбувається певна ротація російських військових.

«Заїжджають нові війська і свою "роботу", як завжди, починають з мародерства в санаторіях та пансіонатах. В них навіть у кожній громаді є спеціальні склади, куди звозять награбоване і підписують кожен своє», - сказав речник.

Читайте також: На Херсонщині залишаються підтопленими 18 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, у Сергіївці Херсонської області з 15 червня в одному з підрозділів 5-ї армії Східного військового округу на мінах, які були встановлені попередньою ротацією, підірвалося до 10 військовослужбовців РФ.

Фото ілюстративне