СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську

СБУ затримала коригувальника учорашнього російського ракетного удару по Краматорську.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

Контррозвідка СБУ "по гарячих слідах" затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня, йдеться в повідомленні.

"Агент рф обов’язково буде відповідати перед українським судом. Але таке затримання – це ще й сигнал для всіх інших коригувальників і зрадників, які працюють на ворога. Запам’ятайте – покарання невідворотне", - заявив голова СБУ Василь Малюк і додав: "Так само, як неминуче будуть відповідати перед міжнародним трибуналом і організатори воєнних злочинів – представники путінського режиму. Для цього ми постійно ведемо юридичну роботу і продовжуємо збір доказів для міжнародних судів. Водночас співробітники СБУ разом із побратимами з Сил оборони щодня роблять максимум, аби помститися ворогу за все те горе, яке росія принесла на нашу землю. І будемо робити це до остаточної Перемоги!".

Читайте також: Унаслідок обстрілу Краматорська постраждали троє колумбійців

Встановлено, що затриманим коригувальником удару по Краматорську є "розконсервований" агент Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації (більш відомого як ГРУ). 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе, і зафіксувати наявність там відвідувачів.

Для виконання ворожої вказівки агент ГРУ здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці.

Отримавши інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди.

За даними слідства, ворожим агентом є житель Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення "активували" і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську.

Також він мав передавати локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

Читайте також: Обстріл Краматорська: загрози життю пораненої дитини немає

Вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали двох ракетних ударів по Краматорську.

Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста, внаслідок чого загинуло дев'ятеро людей, близько 60 осіб зазнали поранень. Серед загиблих - дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер.

Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.