ООН доправила вже 50 вантажівок гуманітарки для постраждалих мешканців Херсонщини

Упродовж двох тижнів після підриву Росією Каховської ГЕС агентства ООН разом з партнерами організували 12 автоколон у зону лиха, які доставили 50 вантажівок з життєво необхідними товарами для постраждалих.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це в середу повідомив журналістам заступник речника Генсека ООН Фархан Гак.

За його словами, загалом ООН разом з партнерами у постраждалі райони доставили понад 2 млн літрів води, 130 тис. готових до вживання харчових пайків, предмети гігієни, медикаменти, набори для використання в укритті, спальні мішки, ковдри та інші предмети першої необхідності.

«Це на додаток до медичного обслуговування, консультування, юридичних послуг та грошової допомоги», – зазначив Гак.

Читайте також: Японія надасть Україні очищувачі води та генератори для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Він також повідомив, що за словами керівника Програми розвитку ООН Ахіма Штайнера, який перебуває в Лондоні на Міжнародній конференції з питань відновлення України, ООН разом з партнерами розробляє «оцінку збитків з акцентом на сільське господарство та навколишнє середовище».

"ООН має намір реалізувати в Україні програми з відновлення та розвитку на суму 1 млрд доларів відповідно до пріоритетів уряду, у яких беруть участь 24 підрозділи ООН та понад 3700 співробітників", - додав заступник речника Генсека.

Читайте також: Світовий банк допоможе оцінити збитки внаслідок підриву Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, Програма розвитку ООН спільно з партнерами акумулює для відновлення України 1 млрд доларів.