У водоймах півдня України заборонили вилов риби та морепродуктів

У водоймах півдня України заборонили вилов водних біоресурсів, зокрема у всіх водних об’єктах Дніпропетровської та Херсонської областей вилов заборонений до закінчення надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства меліорації та рибного господарства України у Фейсбуці.

Зазначається, що у водних об’єктах Миколаївської області (Чорне море, Бузький, Дніпро-Бузький лимани, річки Інгулець, Інгул та Південний Буг нижче м. Нова Одеса) – до 1 липня 2023 року.

Також забороняється продаж водних біоресурсів, добутих з вищезазначених водних об’єктів Миколаївської області.

Крім того, на агропродовольчих ринках Дніпропетровської області заборонено реалізацію риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Читайте також: На одеських ринках розпочалися перевірки риби

Водночас на ринках та невстановлених місцях на території Херсонської області заборонена торгівля всіма видами водних біоресурсів.

У Держрибагентстві пояснюють, що промисловий і любительський вилов водних біоресурсів у південних областях заборонений з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян.

Як повідомлялось, російські окупаційні війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Наразі триває ліквідація наслідків підтоплення населених пунктів та об’єктів критичної інфраструктури.