СБУ оголосила підозру «директорці» школи, яка впроваджувала російську освіту на Херсонщині

СБУ оголосила підозру в колабораційній діяльності «директорці» школи на Херсонщині. Після «перекваліфікації» в окупованому Криму, вона активно впроваджувала стандарти російської освіти в селищі Сиваське.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Служба безпеки оголосила підозру в колабораційній діяльності окупаційній «директорці школи» з селища Сиваське Херсонської області. Колаборантка активно впроваджувала в школі стандарти освіти держави-агресора. Для цього пройшла курси «перекваліфікації» на тимчасово окупованій території АР Крим», - йдеться у повідомленні СБУ.

За їхньою інформацією, йдеться про місцеву жительку, яка до повномасштабного вторгнення працювала вчителем Сиваського ліцею № 2 Новотроїцької селищної ради. Раніше жінка законно обіймала посаду директора цього навчального закладу. Нині за пропаганду та впровадження російських стандартів у закладі освіти на неї очікує до 3 років позбавлення волі.

«Окупаційна адміністрація «Новотроїцького муніципального округу» призначила фігурантку директором т.зв. «державного бюджетного освітнього закладу «Сиваська школа №2». Фігурантка проводила виховні години для працівників школи, дітей та їхніх батьків, де вела проросійську пропаганду», - запевняють в СБУ

Читайте також: Для примусової паспортизації на окупованих територіях росія залучає «волонтерів» і колаборантів

Зазначається, що на всіх урочистостях за її вказівкою піднімався російський прапор та лунав гімн російської федерації.