На Миколаївщині через підрив росіянами Каховської ГЕС підтоплені 109 будинків

Фото

На Миколаївщині рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки підтоплення, спричиненого аварією на Каховській ГЕС, і наразі підтопленими залишаються 109 будинків та городи.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

«Миколаївщина: наразі підтопленими залишаються 109 будинків, городи, колодязі, підвали на територіях приватних домогосподарств. Для ліквідації наслідків у м. Снігурівка працює оперативний штаб», – заявили у пресслужбі.

Зазначається, що було створено три робочі ділянки: у селах Афанасіївка, Нововасилівка та Павлівка.

Читайте також: У Комишанах на Херсонщині вода відступила, але будинки руйнуються

«Із початку проведення робіт із затоплених районів рятувальники евакуювали 170 людей, 7 з яких — діти. Надано допомогу 270 громадянам. До населених пунктів, які через підняття рівня води опинились відрізаними від адміністративних центрів, організовано доставку питної води та предметів першої необхідності», – зазначається у повідомленні.

Тривають і роботи з відкачування води із затоплених підвалів та колодязів, і наразі вже відкачано 892 куб. м із 53 домоволодінь.

Читайте також: Миколаївщина: підтоплені 2400 гектарів лісу, найбільше — на Кінбурнській косі

Як повідомлялося, через підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС без електропостачання залишається низка населених пунктів на Миколаївщині та деокупованій частині Херсонщини. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним відомствам якнайшвидше опрацювати питання надання грошової допомоги мешканцям підтоплених населених пунктів.