Благодійники столиці та Київщини допомагають мешканцям Херсонщини

Благодійні фонди столиці та Київської області відправили кілька тонн допомоги на підтоплену Херсонщину та військовим.

Про це повідомили Укрінформу в БФ "Help For Ukrainе".

“За минулі вихідні благодійна організація БФ "Help For Ukrainе" відправила майже 4 тонни допомоги Херсону, що потерпає від підтоплення, спричиненого підривом російськими загарбниками греблі Каховської ГЕС, а також майже 2 тонни допомоги 23-му окремому мотопіхотному батальйону “Хортиця”; а БФ “Фонд “Громади Приірпіння” передав для Херсонщини корм для домашніх тварин, подушки, ліки”, - зазначили в організації.

Зокрема, за сприяння та допомоги парафіян із Південної Кароліни (США), пастора Штефана Келлера з Німеччини, Міжнародного благодійного фонду "Nova Ukraine”, мережі АЗК “ОККО”, фракції “Слуги народу” у Київській міській раді на підтримку мешканців Херсонщини в Центр видачі допомоги Дніпровської громади було відправлено продукти тривалого зберігання, мийні та гігієнічні засоби, бензопили, генератори, різні інструменти.

Читайте також: Допомогу Україні у подоланні наслідків підриву росіянами ГЕС надають 13 країн – Шмигаль

Для Херсонської військової адміністрації від фракції “Слуги народу” у Київській міськраді, пастора Штефана Келлера з Німеччини та БФ “Help For Ukrainе” і “Громади Приірпіння” було закуплено і доправлено бензопили, генератори, респіратори, насоси, інструменти, засоби гігієни, корм для тварин, постіль, ліки, продукти, одяг і взуття.

Усе це розподілено між мешканцями Херсонщини з урахуванням безпекових вимог і потреб постраждалих.

Крім того, було доправлено гуманітарний вантаж 23-му окремому мотопіхотному батальйону “Хортиця”. Цьому посприяли нові партнери БО БФ “Help For Ukrainе” - парафіяни з Північної Кароліни і Румунії та постійні партнери і донори з Німеччини, зокрема Оксана Улан з @MEDICAL e.V.

Читайте також: Евакуація з Херсонщини: у Мінреінтеграції розповіли, куди звертатися

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація склалася на тимчасово окупованих територіях.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.