Через теракт росіян на Каховській ГЕС загинули шестеро людей, ще 10 постраждали

Оновлено

Унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС відомо про шістьох загиблих і 10 поранених осіб, серед яких двоє поліцейських і троє співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"На жаль, ми маємо 10 поранених, із них 3 працівника Нацполіції і 2 працівника ДСНС, а також шість загиблих внаслідок цієї катастрофи", - сказав він.

Вітовецький додав, що від ДСНС до ліквідації наслідків російського теракту залучено 760 осіб працівників та понад 170 одиниць техніки.

За його словами, є підтоплення 46 населених пунктів, понад 3,8 тис. домогосподарств.

Водночас представник ДСНС проінформував, що нині на Херсонщині спостерігається тенденція до спаду рівня води.

"Можу сказати, що з моменту пікового підтоплення - ранку 8-го числа (червня - ред.), зараз спостерігається зниження на 1,5 м. Ми бачимо тенденцію на зниження, майже 60 см за добу", - додав Вітовецький.

Читайте також: Військова адміністрація заявляє про критичну ситуацію в окупованій Голопристанській громаді

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Фейсбуці про п'ятьох загиблих. 35 людей, за його словами, вважаються зниклими безвісти, з них семеро дітей.

“Евакуйовано 2718 осіб, з яких 190 дітей. Загинуло 5 людей. 35 осіб вважаються безвісти зниклими, з них - 7 дітей”, - зазначив Клименко.

У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт. Евакуювали 982 особи, серед яких 167 дітей. Одна людина загинула.

За інформацією міністра, у Дніпропетровській області відсутнє водопостачання у майже 162 тис. абонентів у 34 населених пунктах. Триває підвіз питної й технічної води.

“Разом з місцевою владою шукаємо можливості повернення стабільного водопостачання громадянам”, - зауважив Клименко.

Читайте також: У зоні підтоплень наразі не фіксують випадків інфекційних хвороб - Ляшко

Працює Штаб з ліквідації наслідків підриву ГЕС.

Вода у підтоплених населених пунктах поступово спадає. Однак погодні умови погіршилися: дощить практично по всій Херсонщині, проте це, як запевнив міністр, не зупинить рятувальні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і критичне обміління Каховського водосховища. Триває евакуація людей із зони підтоплень.