На Дніпропетровщині без води перебуває вісім громад

У Дніпропетровській області через зниження рівня води в Каховському водосховищі без води перебуває 8 громад.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

"Рівень води у водосховищі продовжує падати. На зараз наповненість трохи більше 10 метрів. Без води 6 громад Нікопольського району та 2 – Криворізького", - зазначив Лисак.

Він додав, що воду в громади підвозять цистернами, пожежними машинами. До постраждалих районів також прямують десятки фур із бутильованою водою.

"Налагоджуємо логістику – з місцевою владою, комунальними підприємствами, ДСНС, бізнесом, міжнародними організаціями. Паралельно шукаємо можливі місця для буріння свердловин", - зауважив Лисак.

Він також запевнив, що під постійним контролем перебуває екологічна ситуація, стан повітря та води, пожежна безпека, електропостачання.

Читайте також: На Дніпропетровщині організували підвіз води в постраждалі міста й села

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доручив пришвидшити впровадження у Дніпропетровській області проєктів з облаштування нових свердловин на тлі виникнення в регіоні проблем із постачанням води внаслідок підриву російськими військами греблі Каховської ГЕС.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає.

Того ж дня уряд створив міжвідомчу робочу групу, яка відповідатиме за подолання наслідків підриву Каховської ГЕС, та призначив її керівником міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.