Після підриву Каховської ГЕС вже евакуювали понад 1450 осіб

Фото

Після підриву росіянами Каховської ГЕС вже евакуювали понад 1450 осіб.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ДСНС Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз у нас евакуйовано понад 1450 осіб. У нас також розгорнуто роботу 9 евакуаційних пунктів, і наразі там ще перебувають люди та отримують психологічну допомогу – їм роздається вода, продукти. У нас по кількості особового складу залучено загалом понад 1450 осіб і понад 300 одиниць техніки. Якщо брати по ДСНС, то це 772 особи від нас, 174 одиниці техніки і 33 плавзасоби», - сказав Хорунжий.

За його словами, рятувальники працюють у чіткій координації із місцевими органами влади, з Нацполіцією і роблять все, щоб максимально евакуювати людей там, де це потрібно.

Відповідаючи на питання, як у ДСНС оцінюють підготовку до евакуації у Херсоні, Хорунжий заявив, що сили і засоби були організовані й чітко відпрацювали.

«Відразу були сформовані групи для проведення відповідної евакуації. Ми неодноразово повідомляли населення… Були залучені і авто ДСНС із гучномовцями, і ЗМІ максимально говорили про те, щоб із прибережних районів люди могли евакуюватися тощо. Уже зараз, і з кожною годиною залучається все більше і більше засобів і сил», - запевнив речник.

У Херсонській області внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції підтоплено понад 1 тис. 900 будинків.

Як повідомила в Телеграмі Державна служба з надзвичайних ситуацій, у Херсонській області внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції підтоплено понад 1 тис. 900 будинків.

Читайте також: Зеленський показав затоплену Херсонщину: Росіяни не рятують людей на окупованій території

Як повідомлялося, вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених територій.

Фото: ДСНС