У Хмельницькому УПЦ МП позбавили права користуватися 16 земельними ділянками

У Хмельницькому з минулого року парафії УПЦ (Московського патріархату) позбавили права постійного користування 16 земельними ділянками.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

«У минулому році... ми на три земельні ділянки припинили право постійного користування (УПЦ (МП) – ред.). Стосовно двох ділянок ніякі юридичні дії з їхнього боку не вчинялися. Одна ділянка стала сквером, а інша була передана під заклад освіти в мікрорайоні, де надзвичайно важливо побудувати новий дитсадочок. І з приводу неї вони подали позов до суду. Вони грубо порушили процес користування цією ділянкою, збудували самочинну будівлю, зняли родючі ґрунти без будь-яких погоджень, а це завдання шкоди навколишньому середовищу. Першу інстанцію ми виграли, суд визнав наше рішення повністю законними, а наші доводи – аргументованими. Зараз триває апеляція, яку, сподіваюся, ми виграємо», - сказав Симчишин.

За його словами, у квітні цього року міськрада припинила право постійного користування УПЦ (МП) ще 13 ділянками. Чотири з них уже передали релігійним громадам, які здійснили процес зміни конфесійності.

«Решта наразі по суті є земельними ділянками загального користування. Ми написали листи на ті МП-шні структури, які там ще знаходяться, з вимогою звільнити земельні ділянки, бо вони ними користуються незаконно. У випадку, якщо вони добровільно їх не звільнять, ми будемо писати заяву про злочин у правоохоронні органи, що невідомі особи користуються земельними ділянками загального користування», - наголосив міський голова.

Читайте також: Комісія МКІП підписала акт передачі майна заповідника «Києво-Печерська лавра»

Як повідомляв Укрінформ, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ (Московського патріархату) на території області.