Під час саміту з реабілітації у Львові перша леді Ізраїлю заявила про підтримку українців

Фото

У Львові проходить українсько-ізраїльський саміт «Фізична та психологічна реабілітація в Україні. Досвід Ізраїлю – UIRS 2023».

Під час відкриття перша леді Ізраїлю Міхаль Герцоґ завернулася до українців і пообіцяла підтримку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ізраїль вже протягом багатьох років здобуває досвід у сфері, як військової, так і цивільної реабілітації. І ми готові ділитися ним з країнами та націями, які зазнали жахіть війни. Ми спілкуємося з першою леді України Оленою Зеленською, особливо щодо допомоги дітям. Я дуже пишаюся тим, що ізраїльські реабілітологи провели тренінги для тисяч українських колег. Я рада, що між нашими народами існує дружба і Ізраїль і надалі буде підтримувати потребуючих допомоги українців», - сказала Герцоґ.

Підтримку комплексно допомагати Україні з реабілітації військових також підтвердив під час свого виступу Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський. Він наголосив, що протягом усіх 70 років існування Ізраїль зміг розробити унікальні підходи, які дозволяють вирішувати схожі проблеми, з якими зараз стикається Україна.

«Ми будемо говорити про фізичну і психологічну реабілітацію в Україні. І тема дуже важлива, оскільки ми бачимо потребу України. І проблема велетенська, оскільки російська агресія руйнує не лише будинки та школи чи інші об'єкти. Це спричиняє гуманітарну кризу та завдає психологічної травми мільйонам українців. Разом з тим тисячі солдатів та цивільних поранені і потребують довгострокової реабілітації. Ми, як ніхто інший, розуміємо потреби та виклики, з якими стикається Україна. На форумі з перших вуст ви дізнаєтеся про досвід, який має наша країна», – наголосив Бродський.

У Львові проходить українсько-ізраїльський саміт «Фізична та психологічна реабілітація в Україні. Досвід Ізраїлю – UIRS 2023» / Фото: Альона Ніколаєвич

Українсько-ізраїльський реабілітаційний саміт, який проходить у Львові 30 травня, є платформою для розробки та імплементації комплексного плану фізичної та психологічної реабілітації на основі багаторічного ізраїльського досвіду, а також для діалогу та обміну ідеями про формування післявоєнного майбутнього та відновлення України. Учасники події – представники державного сектору, інноваційні медичні центри, міжнародні фінансові інституції та благодійні фонди, лікарі, науковці, бізнесмени, а також технологічні компанії обох країн.

Ключові теми саміту: психологічна реабілітація на прикладі дієвих ізраїльських методик; досвід Ізраїлю у фізичній реабілітації; українські ініціативи та проєкти фізичної та психологічної реабілітації; бізнес-аспекти та міжнародна підтримка реабілітації в Україні. Передбачені експертні панельні дискусії, презентації технологічних проєктів, демонстраційні зони передових компаній тощо.

Читайте також: Отримати психологічну допомогу можна в лікаря «первинки», який пройшов спецнавчання - МОЗ

Організатор події – Посольство Держави Ізраїль в Україні, за підтримки Посольства України в Ізраїлі, Центру міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Ізраїлю, Міністерства здоров’я Ізраїлю, Міністерства соціального забезпечення та добробуту Ізраїлю та Міністерства економіки та промисловості.