СБУ затримала інформатора росіян, який «зливав» локації Сил оборони на півдні

Служба безпеки України під час проведення контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Миколаївської області затримала російського інформатора, який шпигував за позиціями Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуку.

Зловмисником виявився житель Миколаєва, якого російська спецслужба залучила до негласної співпраці на початку цього року.

Як установили в СБУ, за вказівкою агресора він обходив територію міста й околиць та приховано фіксував на камеру телефона об’єкти Сил оборони. Крім того, фігурант визначав координати ключових транспортних комунікацій, їх завантаженість і можливе переміщення колон із боєприпасами.

Розвідувальну інформацію загарбники використовували для коригування повітряних ударів.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання ним ворожого завдання.

За даними слідства, у поле зору російської спецслужби він потрапив через деструктивну активність в одному з прокремлівських Телеграм-каналів, де писав антиукраїнські коментарі.

Під час обшуку в зловмисника виявили комп’ютерну техніку та електронні носії інформації, які він використовував для зберігання та передачі розвідданих.

Читайте також: Російський інформатор з Полтавщини проведе за ґратами 10 років

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років увʼязнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області затримала двох жителів Краматорська, які передавали загарбникам локації Сил оборони.