Енергетики за добу повернули світло 9,5 тисячам абонентів

Станом на 11 травня вдалося повернути світло для 9,5 тисячі абонентів, але в шести областях все ще залишаються обмеження енергопостачання через обстріли.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Енергетики продовжують фіксувати пошкодження інфраструктури через ворожі обстріли. Без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Також внаслідок артилерійського обстрілу в Запорізькій області станом на ранок відключені від газопостачання 753 споживачі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попри складну безпекову ситуацію енергетики продовжують відновлювальні роботи. За добу вдалося повернути світло для 9,5 тисячі споживачів. Більшість із них – це абоненти у Донецькій та Херсонській областях.

Читайте також: Через обстріли без світла частина споживачів у шести областях - Міненерго

«Ворог продовжує нищити енергетичну інфраструктуру, намагаючись зірвати підготовку до наступної зими. Попри це енергетики продовжують відновлювати енергопостачання, ризикуючи життям та здоров’ям», - додав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Як повідомлялося, енергосистема зазнала безпрецедентних пошкоджень. Для відновлення рівня надійності, який був до масованих обстрілів, все ще необхідно багато ресурсу та часу.