На звільнену від росіян територію Луганщини доставили гуманітарну допомогу

Жителям звільненої від російських загарбників території Луганської області доставили свіжий хліб, сірники, свічки, будівельні матеріали.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

"Відносно спокійна ситуація на інших ділянках фронту дозволила доставити жителям деокупованих сіл свіжий хліб, сірники, свічки, деякі будівельні матеріали", – зазначив очільник ОВА Артем Лисогор.

За його словами, "втомилася від обстрілів і погодилися виїхати в безпечне місце 60-річна жінка з Макіївки. Їй допомогли евакуюватися до родичів із сусідньої області. Наразі в селі проживає менше 30 осіб, значна частина з яких похилого віку. Розуміють, що жити в Макіївці вкрай небезпечно, але залишають населений пункт неохоче".

Як йдеться в повідомленні, російські війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою, тому цивільні навчальні заклади тимчасово захоплених територій облаштовуються під медичні установи.

Так, у Луганську приміщення ще трьох місцевих лікарень повністю облаштовані під військові госпіталі та заповнені пораненими легкого та середнього ступеня тяжкості.

Читайте також: Через провал мобілізації росіяни перезапускають систему «військкоматів» на Луганщині

"А от прифронтова Кремінна, як і раніше, закрита загарбниками для в’їзду та виїзду. До міста пропускають лише із наявною місцевою реєстрацією. Гостей міста розгортають на блокпосту", - зазначають в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганщини загарбники пришвидшили медичні обстеження дітей.