Військові почали розслідування щодо нападу на одеського активіста

Військове командування розпочало службове розслідування щодо заяви одеського активіста Дем'яна Ганула про причетність до його побиття військовослужбовців однієї з бригад.

Про це у коментарі журналістам повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Щодо заяви Дем'яна Ганула про участь військовослужбовців однієї з бригад у інциденті з його побиттям командуванням призначено службове розслідування. Попередньо відомо, що участь військовослужбовців бригади в цих подіях була ініційована з їх власних міркувань і ніяким чином не може асоціюватися із позицією всієї бригади. Вони не були вповноважені вирішувати ніякі питання від імені військової частини», - заявила Гуменюк.

Вона додала, що агресивну поведінку і застосування сили командування однозначно засуджує та встановить ступень провини кожного причетного до бійки.

Читайте також: За Труханова внесли понад 13 мільйонів застави - ЗМІ

Як повідомлялося, одеський активіст Дем’ян Ганул заявив про напад на нього 3 травня. За словами Ганула, до нього по допомогу звернулися незнайомі військові. Коли волонтер приїхав на зустріч з чоловіками, ті звинуватили його у тому, що він не передав їм автівку на фронт та розпочали бійку.