Водопілля на Запоріжжі: поліцейські допомагають жителям затопленого острова Мурав'їний

Відео

На Запоріжжі затопило острів Мурав'їний поблизу Кушугума - поліцейські допомагають його жителям, будинки яких постраждали від водопілля.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області, передає Укрінформ.

"Внаслідок підвищення рівня води в Дніпрі затопило острів Мурав’їний, що поблизу Кушугума. У зв'язку з цим працівники сектору поліцейської діяльності на воді надають посилену допомогу місцевим мешканцям, будинки яких постраждали", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували правоохоронці, керівництво сектору водної поліції налагодило співпрацю з працівниками Державного агентства рибного господарства та Державної екологічної інспекції Запоріжжя. Вирішено питання щодо надання допомоги постраждалим – поліцейські організували для них систематичне забезпечення питною водою та продуктами харчування. Крім того, у разі необхідності правоохоронці готові допомогти місцевим жителям евакуюватися. Це стосується не тільки людей, а й їхніх тварин.

Читайте також: Друга хвиля водопілля в Україні йде на спад

Місцеві мешканці розповідають, що така катастрофічна ситуація склалась на острові вперше. Будинки, в яких мешкають люди, опинились наполовину у воді. Постраждало майже все їхнє майно. Люди ходять в гумових чоботах, а на більші дистанції пересуваються виключно на човнах.

Водопілля на Запоріжжі: поліцейські допомагають жителям затопленого острова Мурав'їний : Головне управління Національної поліції в Запорізькій області

Сьогодні сформовані наряди поліції патрулюють узбережжя річки Дніпро, Каховського та Дніпровського водосховищ на службовому транспорті.