На Луганщині масово дезертирують бойовики «лнр»

На тимчасово захоплених територіях Луганської області дезертирство бойовиків так званої "лнр" набуло масового характеру.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"Дезертирів з числа бойовиків так званої "лнр" намагаються розшукувати поблизу домівок. На стовпах та дошках оголошень у захоплених у 2014 році містах розклеєно безліч повідомлень щодо розшуку чоловіків – дезертирство набуло масового характеру", - зазначили в ОВА.

Як ідеться в повідомленні, життя у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному завмерло разом із захопленням цих міст. Якщо в Сєвєродонецьку окупаційна влада організувала хоча б показові роботи для пропаганди, то у сусідніх містах населення, що залишилося, і того не бачило. Майже за рік.

Значна більшість людей, хто в Лисичанську вирішив працювати в бюджетній сфері, не отримували грошей з грудня, підкреслили в ОВА.

Читайте також: На Луганщині загарбники наполягають на кремації загиблих

Як зауважили в обладміністрації, тільки наприкінці квітня до Рубіжного приїхали перші ремонтні бригади. Саме ті, що нещодавно працювали в Сєвєродонецьку і набули слави гастролерів-зломщиків. В деяких багатоповерхівках Сєвєродонецька вони досягли дна і почали зрізати перила на сходах.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганщини російські загарбники проводять примусові медичні огляди дітей.