На Вінниччині взяли під варту командира роти, який надавав відпустки підлеглим за хабарі

На Вінниччині за хабарі заарештували та взяли під варту командира роти, який за надання короткострокових відпусток вимагав і отримував від підлеглих гроші.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та заарештовано командира роти забезпечення за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Встановлено, що командир роти з листопада 2022 року систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від підлеглих військовослужбовців за надання їм короткострокових звільнень від виконання обов’язків військової служби», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, 9 квітня під час одержання другої частини неправомірної вигоди від підлеглого військовослужбовця, капітан був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуку, проведеного в його службовому кабінеті, правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти в сумі 65 тис. гривень.

У вівторок, 11 квітня, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 241 тис. гривень.

Читайте також: В Одесі за систематичне хабарництво судитимуть посадовця з Мін’юсту

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Читайте також: Керівництво Житомирської митниці викрили у хабарництві

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили завідувача філії одного з комунальних закладів охорони здоров’я у вимаганні й одержанні трьох тисяч доларів хабаря за зняття з військового обліку.