росіяни незаконно утримують у СІЗО Луганська трьох жителів Сватівського району

На тимчасово захоплених територіях Луганської області тривають арешти дорослого цивільного населення, зокрема росіяни незаконно позбавили волі та утримують у СІЗО Луганська трьох жителів Нижньодуванської громади Сватівського району.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

“Не меншає випадків незаконного арешту дорослого цивільного населення на захоплений територіях. Так, окупанти незаконно позбавили волі та утримують в СІЗО міста Луганськ трьох жителів Нижньодуванської громади, що на Сватівщині”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, загарбники продовжують використовувати медичні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях, зокрема будівлю центру первинної медико-санітарної допомоги у Новопскові та фельдшерсько-акушерський пункт Кряківки.

Читайте також: загарбники примушують підприємців Луганщини відкривати рахунки у підсанкційному банку

Водночас у Кряківці для збільшення кількості ліжко-місць загарбники додатково розгорнули наметове містечко. Отримати медичну допомогу в цих медичних закладах можуть виключно російські військові.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники вивозять із державних установ, лікарень та шкіл тимчасово захоплених територій Луганської області техніку та меблі.