З Авдіївки евакуювали родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року

Фото, відео

На Донеччині евакуаційна група поліції «Білий Янгол» евакуювала з Авдіївки в безпечне місце родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року. 

Про це повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

«Білі янголи» евакуювали з Авдіївки родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року. Дворічний Єгор та 12-річна Арина – тепер у безпеці. Разом з мамою, татом і бабусею. У місті, за підрахунками поліції, залишається двоє дітей, ведеться робота щодо їх евакуації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сім’я, яку нарешті вдалося евакуювати, мешкала біля промзони Авдіївки – місця, де протягом дев’яти років точаться бої, не стихають обстріли. Поліцейські постійно відвідували родину та пропонували евакуацію, але батьки не хотіли залишати рідне місто, тому, ховаючись від поліції, переїхали на іншу адресу. 

З Авдіївки евакуювали родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року / Фото: Національна поліція

Однак «Білі янголи» розшукали цю родину, і наполегливість правоохоронців, які ризикували життям заради порятунку дітей, переконала подружжя в необхідності виїзду.

Читайте також: З серпня понад 60 тисяч українців вдалося евакуювати з небезпечних територій

«Під звуки вибухів екіпаж «Білий Янгол» вивіз сім’ю з-під вогню і передав співробітникам ДСНС, які доставили евакуйованих до пункту допомоги. Зараз родина знайшла прихисток у Мирнограді та планує подальші дії», – уточнили правоохоронці.

Вони наголосили, що місія поліцейських – евакуювати із зони боїв усіх до єдиного дітей. Евакуація з Авдіївки та інших «гарячих точок» дедалі ускладнюється, дороги, які проходять біля лінії фронту, – прострілюються ворогом. Тому поліція закликала дорослих виконати свій батьківський обов’язок і врятувати малечі життя.

Як повідомлялося, на Донеччині за допомогою поліції 10 квітня було евакуйовано ще 743 людини, з початку обов’язкової евакуації – понад 60 840 осіб, серед них 7431 дитина та 2715 людей з інвалідністю.

Донецька область, і зокрема місто Авдіївка, перебуває під постійними, щільними обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує інфраструктурні об’єкти.