У Кам'янці-Подільському біля собору віряни почали акцію - вимагають переходу до ПЦУ

Фото

Біля собору Олександра Невського у Кам'янці-Подільському активісти, які підтримують перехід храму з УПЦ (МП) до ПЦУ, почали розгортати намети.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

За словами однієї з організаторок акції Алли Чепелюк, головними вимогами є допуск ревізійної комісії у храм, аби провести інвентаризацію.

"Ми вимагаємо, аби священники МП пропустили ревізійну комісію до собору. Наразі нас туди не пускають, хоча є рішення громади про перехід до ПЦУ. Намети ми ставимо, тому що наша акція є безстроковою", — сказала Чепелюк.

Станом на вечір неділі поблизу собору Олександра Невського зібралось понад 1000 людей, які підтримують перехід церкви до ПЦУ. Водночас понад 500 вірян, які підтримують МП, оточили храм і не пускають їх.

У Кам'янці-Подільському 8 квітня жителі міста на зборах одностайно підтримали перехід собору Олександра Невського до ПЦУ.

Читайте також: У Камянці-Подільському УПЦ МП позбавили права на користування землею

Раніше, 4 квітня, відбулася сесія міськради, на якій було ухвалено три звернення, зокрема щодо заборони МП на території України, виходу Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ (МП) зі складу російської православної церкви, припинення договорів оренди чи користування УПЦ (МП) церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Депутати також проголосували за 19 проєктів про припинення користування земельними ділянками УПЦ (МП).

Фото Алла Чепелюк