На Вінниччині ще чотири релігійні громади приєдналися до ПЦУ

На Вінниччині за минулий тиждень іще чотири релігійні громади приєдналися до Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив секретар управління єпархії протодиякон Владислав Демченко.

Зокрема, йдеться про три громади у Жмеринському районі та одну у Вінницькому. Вони вже провели перші богослужіння у храмах після приєднання до Православної церкви України.

Зокрема, перші божественні літургії українською мовою відбулися у храмі Архістратига Божого Михаїла села Довгополівка Вінницького району, у храмі Чуда Архістратига Божого Михаїла у селі Лопатинці Жмеринського району та в храмі Святого Апостола Іоанна Богослова села Рів Жмеринського району.

31 березня після кількох тижнів протистояння вірян та священників УПЦ (МП), які перешкоджали парафіянам звершувати богослужіння у церкві, молитва українською пролунала і у Покровському храмі с. Грабівці Жмеринського району. Там відправили подячний молебень, панахиду за померлими селянами і загиблими воїнами.

За словами Демченка, торік до Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ) приєдналась 41 колишня парафія, а від початку 2023 – вже вісім.

Читайте також: У Хмельницькому ще одна парафія перейшла до ПЦУ

Як повідомлялося, в місті Баранівка на Житомирщині церква Різдва Богородиці, що входила до УПЦ (московського патріархату), перейшла до Православної церкви України.