На Запоріжжі військові рф складають списки колаборантів на «ліквідацію»

На тимчасово окупованій території Запоріжжя вороги складають списки колаборантів, яких не можна випускати у разі відступу росіян. Їх ліквідують або навмисне залишать українській владі.

Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

“Ми знаємо, що і в окупаційній поліції складаються списки колаборантів, яких не можна буде випускати з окупованої частини нашої держави. У нас також є інформація, що такі списки складаються і в інших органах окупаційної влади, крім поліції. Також бачимо приклади звільненої Херсонщини, коли під час втечі окупанти не всіх колаборантів випустили”, - сказав мер Мелітополя.

За його словами, величезна частина цих колаборантів зі звільненої вже Херсонщини сьогодні під слідством, заарештовані нашими спецслужбами. 

Федоров зазначив, що наявна інформація свідчить: колаборанти, оскільки вони багато знають, або будуть ліквідовані під час відходу російських військ, або їх навмисне залишатимуть, щоб передавати українській владі, бо зрадники нікому не потрібні.

Читайте також: У Мелітополі підірвали автомобіль колаборанта

Відповідаючи на питання про кількість запорізьких колаборантів у таких списках, міський голова Мелітополя сказав, що на всій території області їх близько півтори тисячі осіб, у самому Мелітополі та районі — приблизно 700.

“Чи всі вони підлягають ліквідації? Звичайно ж, ні. Що стосується тих, які підлягають, то це десятки осіб, які добре володіють інформацією про окупаційну владу”, - зазначив Федоров.

Як раніше повідомляв Укрінформ, вранці у понеділок у центрі Мелітополя пролунав вибух: підірвано авто, в якому перебував колаборант Максим Зубарєв. Відповідальність за це взяли на себе мелітопольські партизани. За попередньою інформацією, зрадник помер у лікарні.