Школярка з Вінниччини, яка образила пам'ять військових, вибачилася за свої слова

Школярка з Вінниччини, яка в Інстаграмі «побажала» перевернутися у домовині загиблим військовим, бо у неї на похороні захисника лопнула підошва чобіт, вибачилася за свої слова.

Повідомлення про цей інцидент у Фейсбук-спільноті Гніванської територіальної громади, де мешкає дівчина, опублікувала користувачка з ніком Mila Pasieka.

«Нехай це набуде загалу всюди! Я хочу, щоб ця молода пані Люба не знала і не мала спокою у нашому Гнівані! Як можна так зневажати наших Героїв? У неї тріснула підошва, бо вона на декілька хвилин приспустилась на коліно, а у людей, які хоронять свого Героя, тріснуло все життя», - написала Pasieka.

Дівчину обурив пост школярки в Інстаграмі, в якому вона з використанням ненормативної лексики відгукнулася про свою «втрату» через участь у ритуальному заході. Її допис в акаунті під ніком trawvwka містив, зокрема, такий текст: «Б.. е… коридор, чтоб ваши военные в гробу перевернулись у меня на новых лоферах из-за е… коридора подошва лопнула».

Цей випадок набув широкого негативного розголосу в соціальних мережах. Після цього дівчина в Інстаграмі спробувала вибачитися за свої слова : «Вибачте підписники будь ласка що я зневажила героя України, не бийте мене будь ласка не бийте є…ло (пунктуація та орфографія дописів збережені – ред.)». А згодом закрила акаунт у соцмережі.

Як повідомила Укрінформу начальник відділу освіти Гніванської міської ради Лілія Капула, авторка скандального допису – дитина з неблагополучної сім'ї, проживає з бабусею, «немає кому її виховувати належним чином». Вона припускає, що такий стан речей міг стати однією з причин неадекватної поведінки підлітка.

За її словами, школярка пояснює, що на момент публікації допису вона була сердита, тому й стався такий прояв агресії, і вона негідно висловилась.

«Сьогодні вона дуже жалкує про сказане, вона вже публічно попросила пробачення. Каже, що просто розсердилася, не подумала, і що то була хвилинна реакція», - сказала Капула.

28 березня на сторінці Гніванської територіальної громади у Фейсбуці опублікували відео, на якому дівчина просить пробачення у родини загиблого та всіх мешканців громади.

Посадовиця зазначила, що у вівторок протягом дня з дівчиною працювали представники органів ювенальної превенції та різні соціальні служби. Окрім того, ці фахівці працювали ще й з учнями школи, в якій вона навчається, аби запобігти булінгу. Позаяк «є різні коментарі (у соцмережах – ред.) і різне ставлення» до цієї події з боку земляків і однолітків школярки.

Читайте також: На Черкащині підлітки зняли прапор з могили загиблого воїна задля відео у ТікТоку

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, керівництво навчального закладу, в якому навчається школярка, повідомило про даний інцидент поліцію. З дівчиною та її батьком проведені профілактичні бесіди. Відносно батька дівчини поліцейські склали протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність за неналежне виконання батьківських обов'язків.