Загарбники після 1 липня звільнятимуть жителів Луганщини, які відмовляються від паспортів рф

На тимчасово захопленій росіянами території Луганської області "трудові відносини" з людьми без російського громадянства зберігаються до 1 липня.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"Продовжується порушення міжнародного права на тимчасово окупованих територіях. Загарбниками посилено тиск на працівників підконтрольних органів, установ, організацій, підприємств для примушення отримання паспорта рф", - ідеться в повідомленні.

Відповідно до постанови уряду рф № 2571, після 1 липня застосовуватимуться норми російського трудового законодавства, визначені для іноземних громадян та осіб без громадянства.

Крім того, повідомили в ОВА, до лікарні у Троїцькому прибули близько 140 важкопоранених загарбників.

У Старобільську російські війська також переобладнали хірургічне відділення багатопрофільної лікарні у військовий госпіталь для надання спеціалізованої допомоги пораненим.

"Місцеве населення, серед якого переважно люди похилого віку, не має можливості звернутися до лікаря. Також у будівлі проживають російські військові лікарі", - сказано в повідомленні.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя загарбники посилюють видачу паспортів рф

В ОВА підкреслили, що від ворожих атак минулої доби знову потерпала Білогорівка. "Якщо брати лінію Луганського фронту загалом, то росіяни активізують там свої дії, не припиняють масовані артилерійські обстріли населених пунктів і позицій наших військових", - заявив виконувач обов’язків начальника обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Він зазначив, що воюють регулярні війська - мотострілецькі, повітрянодесантні, а також так звана "народна міліція лнр", тому і втрати в них дещо менші, ніж на Донеччині, де переважно задіяні "вагнерівці".

"Втім, особовий склад й техніка противника зменшуються щодня. Так, хлопці з 92-ї ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка знешкодили на нашому напрямку російський комплекс радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель", - повібдомив Смирнов.

Як повідомляв Укрінформ, у Троїцькому Луганської області до моргу центральної районної лікарні за минулу добу привезли близько 100 тіл загиблих росіян.