Президент підписав указ про створення трьох військових адміністрацій на Луганщині

Президент Володимир Зеленський підписав указ про утворення трьох військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в указі №181/2023 від 24 березня, опублікованому на сайті Президента.

Згідно з документом, на базі військово-цивільних адміністрацій населених пунктів Луганської області, утворених Указом Президента України від 19 лютого 2021 року № 62/2021 "Про утворення та реорганізацію військово-цивільних адміністрацій у Луганській області", створені такі військові адміністрації населених пунктів:

  • Гірська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області;
  • Попаснянська міська військову адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області;
  • Сєвєродонецька міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області.
Читайте також: Президент увільнив Камишіна від виконання обов'язків радника

"У зв'язку з утворенням військових адміністрацій населених пунктів, зазначених у частині першій цієї статті, повноваження відповідних військово-цивільних адміністрацій населених пунктів припиняються з дня початку здійснення відповідною військовою адміністрацією своїх повноважень", - зазначено у документі.

Генеральний штаб Збройних Сил України, Луганська обласна державна адміністрація мають здійснити заходи відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану", пов'язані з утворенням військових адміністрацій.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також: Україна не пробачить знущання з наших людей, смертей і поранень - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко анонсував розгляд питання про Маріупольську військову адміністрацію.

Фото: ОП