Вінниця запускає у віддалені райони міста тролейбуси власного виробництва

Фото

У Вінниці відкрили два нові тролейбусні маршрути у віддалені райони міста, перевезення здійснюватимуть тролейбусами власного виробництва VinLine з автономним ходом.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«На Хутір Шевченка та район «Академічний» відсьогодні їздитиме тролейбус. Нові маршрути відкрили завдяки тролейбусам VinLine з автономним ходом на 20 км», - написав Моргунов.

За його словами, фахівці КП «Вінницька транспортна компанія» зібрала три такі тролейбуси на базі кузова Otocar. Дві машини випустили на маршрут № 14Б «Залізничний вокзал – Мікрорайон «Академічний» та один – на № 15Б «Вишенька – Хутір Шевченка». Раніше на цих віддалених напрямках працювали лише автобуси та маршрутки.

Тролейбуси VinLine, які випускають у Вінниці / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Посадовець зазначив, що вінницькі транспортники планують виготовити ще два тролейбуси власного виробництва. А загалом міська влада планує повністю замінити парк тролейбусів на машини з низькою підлогою, адаптованою до потреб маломобільних груп населення.

Як повідомлялось, КП «Вінницька транспортна компанія» з 2019 року виготовили 12 тролейбусів VinLine, 7 з них мають опцію автономного ходу на 20 км.

2 березня у Вінниці вийшли на маршрут 10 тролейбусів Solaris Trollino, які місто закупило у Польщі. Це перша партія машин, які мають замінити на маршрутах старі тролейбуси ЗіУ.

Читайте також: Організація Save the Children предала допомогу в освітні заклади Вінниці

У 2021 році КП «Вінницька транспортна компанія», найбільший пасажироперевізник міста, придбала 10 автобусів Otokar турецького виробництва, які працюють на газі.