На Львівщині вшанували пам'ять січовиків Карпатської України

Фото

На Львівщині вшанували пам'ять січовиків Карпатської України, яких розстріляли на Верецькому перевалі у березні 1939 року.

Про це повідомила голова Львівської облради Ірина Гримак у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні вшанували пам'ять січовиків Карпатської України, яких розстріляли на Верецькому перевалі у березні 1939 року. Їхні рештки знайшли та перепоховали пошуковці підприємства Львівської обласної ради “Доля”. Декілька сотень січовиків, які боролися за самостійну державу, за розповідями місцевих жителів, були розстріляні на Верецькому перевалі», - написала Гримак.

Вона також зазначила, що завдяки ініціативі Львівської облради поховання стрільців на Верецькому перевалі стало важливою частиною пантеону українських героїв.

«Подвиг січовиків є для нас прикладом патріотизму та честі. Ми пам'ятаємо про їхню жертву, за їхнім прикладом усім серцем любимо свою країну та разом захищаємо нашу свободу й незалежність», - зазначила голова облради.

Читайте також: У Києві вшанували пам'ять добровольців, які загинули за Україну

Як повідомлялося, у Львові з нагоди 158-річчя з дня першого публічного виконання Гімну України на площі Ринок урочисто зазвучало «Ще не вмерла України і слава, і воля...» сотнями голосів містян, військових та вимушених переселенців.