Зрадник з Міграційної служби змушував мешканців Бердянська отримувати паспорти рф - ОГП

Підозру в державній зраді заочно оголосили колишньому співробітнику міграційної служби, який брав участь у примусовій паспортизації в тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, начальник територіального підрозділу Головного управління ДМС у Донецькій області після початку повномасштабного вторгнення військ рф зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

У червні 2022 року він добровільно очолив міграційний підрозділ у незаконно створеному загарбниками так званому “управлении внутренних дел по Бердянску и Бердянскому району”.

Читайте також: Загарбники змушують жителів Херсонщини отримувати російські паспорти - погрожують виселенням

“З метою встановлення на окупованій території юрисдикції держави-агресора підозрюваний організував роботу так званих “Пунктов приема документов на гражданство российской федерации управления внутренних дел по г. Бердянск и Бердянскому району”. Через них місцеве населення примушували до отримання паспортів та громадянства рф”, - ідеться в повідомленні.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури фігурантові повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу).

Читайте також: На Луганщині загарбники будуть перераховувати пенсії тільки власникам паспортів росії - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, слідчі оголосили підозру в державній зраді колишньому очільнику Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антону Шевцову, який працював на фсб рф та готував для неї план терактів проти мирних жителів України.