Президент вручив «Золоту зірку» дружині та донькам загиблого начальника черкаської поліції

Фото

Президент України Володимир Зеленський вручив орден "Золота зірка" дружині та донькам загиблого начальника Головного управління МВС України в Черкаській області Михайла Куратченка.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Сьогодні в Києві Президент України Володимир Зеленський вручив орден "Золота зірка" дружині та донькам загиблого начальника Головного управління МВС України в Черкаській області Михайла Куратченка", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Михайло Куратченко очолював Головне управління Національної поліції України в Черкаській області та загинув 7 грудня 2022 року під час виконання службових обов'язків на території деокупованної Херсонщини.

Поліцейські Черкаської області несли службу у складі зведеного загону, яким і керував Михайло Куратченко. 7 грудня правоохоронці вирушили на чергове завдання для перевірки інформації місцевих про залишений окупантами схрон. Спеціалізована оперативна група, кінолог та вибухотехнік на чолі з Михайлом Куратченком прибули до місця, де раніше були позиції ворога, неподалік села Федорівка.

Вони вилучили боєприпаси, вибухові речовини та зброю для знищення і під час повернення потрапили у мінну пастку окупантів, яка привела в дію закопаний фугас, виготовлений із боєприпасів до крупнокаліберної артилерії. Хлопці підірвалися на каскаді ворожих мін та боєприпасів.

Семеро поліцейських загинули, ще один знаходиться у лікарні.

Читайте також: Херсонщина: на мінах підірвались поліцейські з Черкащини, четверо загиблих

Як повідомломяв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський присвоїв полковнику поліції Михайлу Куратченку звання Герой України посмертно.

7 грудня на Херсонщині під час проведення стабілізаційних заходів на каскаді ворожих мін підірвалися начальник Головного управління Нацполіції в Черкаській області Михайло Куратченко, вибухотехнік Ігор Мельник, кінолог Сергій Ненада та помічник чергового СРПП Уманського райуправління поліції Вадим Періжок.

Фото: МВС України, Фейсбук