Миколаївський Апеляційний суд позбавив херсонського колаборанта можливості вийти під заставу

Миколаївський Апеляційний суд 23 лютого змінив міру запобіжного заходу відомому херсонському колаборанту і постановив нову ухвалу - тримання під вартою на два місяці без можливості внесення застави.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

«Миколаївський апеляційний суд задовольнив скаргу прокурорів Херсонської обласної прокуратури та обрав підозрюваному у колабораціонізмі безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 днів (ч. 4, ч. 6 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цим рішенням повністю скасовано ухвалу суду першої інстанції, якою підозрюваному було визначено тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі понад 800 тис. грн.

Йдеться про підозрюваного, пов’язаного з місцевим рекламним бізнесом. Під час окупації міста він сприяв окупаційній владі у розміщуванні білбордів та поширюванні листівок з гаслами країни-агресора.

Читайте також: СБУ розпочала понад 2 600 кримінальних проваджень проти колаборантів

Чоловіка викрили та затримали у Херсоні працівники СБУ під час стабілізаційних заходів.

Варто зазначити, що, за даними херсонського інтернет-видання МОСТ, йдеться про колишнього чиновника Херсонської ОДА Вадима Штепенка.

Як повідомлялося, Центральний районний суд міста Миколаєва виніс запобіжний захід для відомого херсонського колаборанта у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави 800 тис. грн.