У Мелітополі загарбники змушують дітей писати листи російським солдатам – Федоров

У тимчасово окупованому Мелітополі загарбники змушують дітей писати листи російським солдатам та збирати для них посилки.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ. 

«Сьогодні рашистська пропаганда торкається в першу чергу наших дітей – тих, хто ходить у дитячі садочки та школи. Якщо раніше рашисти змушували наших дітей вивчати радянські вірші та пісні, то наразі до 23 лютого вони змусили їх написати листа солдату та принести з дому шкарпетки та спідню білизну, які вони начебто будуть передавати на фронт. Тому нас не дивує, чому така низька явка до захоплених шкіл на тимчасово окупованій території», - зазначив Федоров.

Мер додав, що росіяни відкрили в місті близько 10 молодіжних організацій і агітують школярів та студентів вступити в одну із них. Їхня мета – пропаганда «великої росії» та промивання мізків дітям, а «добровільний вибір насправді є примусом: або обираєш будь-яку, або застосують санкції».

Читайте також: У Мелітополі окупаційний «суд» оштрафував дівчину за антивоєнні вислови

Раніше повідомлялось, що окупанти змушують школярів співати гімн росії. Крім того, вони примусово депортують вчителів, які відмовляються йти на співпрацю.