Організаторка псевдореферендуму на Луганщині отримала тюремний термін

Фото

За матеріалами Служби безпеки України суд позбавив волі на 5 років і 6 місяців організаторку фейкового референдуму рф на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці.

«Оперативники затримали правопорушницю у звільненому від окупантів селі Стельмахівка Сватівського району. Досудовим розслідуванням встановлено, що 50-річна працівниця сільгосппідприємства провела у селі «референдум» щодо входження окремих територій Луганської області до складу рф. Її засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що жінка 25 вересня 2022 року обходила з урною двори односельчан і агітувала їх голосувати за приєднання до країни-агресора. Потім у складі так званої «виборчої комісії» здійснила «підрахунок голосів» на користь заздалегідь відомої кремлівської «статистики» волевиявлення громадян.

Читайте також: росіяни готують шість тисяч «службовців» для окупаційних адміністрацій - Центр спротиву

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомлялося раніше, жителя Сєвєродонецька, який передавав загарбникам інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ, засудили до 12 років позбавлення волі.