Рятувальники спростували загрозу підтоплення через скид води Дністровською ГЕС

Рятувальники спростували загрозу підтоплення помешкань жителів Вінниччини через скид води Дністровською ГЕС, а також небезпечний рівень забруднення повітря.

Про це Головне управління ДСНС у Вінницькій області повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мережею інтернет ширяться фейкові повідомлення про забрудненість повітря та ймовірні підтоплення територій області. Наразі ситуація на Вінниччині контрольована, будь-яка загроза для населення відсутня», - йдеться у повідомленні.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області закликало мешканців області використовувати виключно перевірені джерела інформації, а не сумнівні Телеграм-канали.

Повідомлення про ймовірність підтоплення територій, прилеглих до русла річки нижче за течією від Дністровської ГЕС у Фейсбуці близько опівдня 9 лютого поширила й Могилів-Подільська міська рада.

«У результаті екстрених скидів води з Дністровської ГЕС для забезпечення її повного завантаження, рівень води в р. Дністер може досягти небезпечних відміток початкового затоплення помешкань, що прилягають до берегової смуги. За повідомленням чергової служби Дністровської ГЕС, об’єм скиду становитиме 1813 метрів кубічних за секунду», - йшлося у повідомленні.

Читайте також: В Ужгороді після паводку рятувальники розчистили опори пішохідного мосту

Згодом міськрада повідомила, що об’єм скиду води на Дністровської ГЕС знижується, і рівень води поступово спадатиме.