Укренерго заявляє про покращення ситуації на Одещині

Фахівцям НЕК «Укренерго» вдалося подати додатковий обсяг електроенергії на Одещину, тому ситуація там покращується.

Як передає Укрінформ, про це компанія повідомляє у Телеграмі.

«Продовжуємо ліквідувати наслідки масштабної аварії у високовольтній мережі на Одещині. Ситуація покращується. Ремонтним бригадам Укренерго вдалося подати додатковий обсяг електроенергії у регіон. Це покращить енергоживлення міста Одеси та Одеського району. Обленерго до кінця доби розподілить додаткову потужність між споживачами, відповідно, це дасть можливість скоротити тривалість обмежень. Графіки обмежень зберігатимуться і будуть діяти відповідно до розрахованого ліміту споживання області», – йдеться у повідомленні.

У компанії нагадали, що всі ключові підстанції, які живлять Одесу та область, раніше зазнали масштабних та складних пошкоджень від ракетних та дронових атак ворога.

Читайте також: Одеські бювети підключать до генераторів

«росіяни свідомо обирають енергетичні об'єкти на Одещині ціллю терористичних нападів. Ми якнайшвидше відновлюємо обладнання та знаходимо резервні схеми живлення, щоб у найкоротші терміни відновити електропостачання. Але, на жаль, таке обладнання після завданих пошкоджень, а також резервні схеми живлення мають знижену надійність. Тому ми продовжуємо відновлювати наші об’єкти, щоб повернути не лише електроенергію, а й підвищити надійність живлення Одещини», – додали в Укренерго.

Як повідомлялося, 4 лютого на одному з об'єктів Укренерго сталася масштабна аварія. Через це в регіоні суттєві обмеження енергоживлення. Над ліквідацією аварії на Одещині працювало 7 бригад Укренерго та бригада обленерго.