Мерія Дніпра відсудила аеропорт у Коломойського – Філатов

Міська рада Дніпра відсудила аеропорт у бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Укрінформ.

«Кілька місяців тому ми оголосили, що мерія Дніпра спільно з НАБУ відсудили аеропорт у Коломойського. Утім, ті, хто знається на тонкощах юриспруденції, особливо в нашій країні, і ще більш особливо – на «юриспруденції» Ігоря Валерійовича, були сповнені скепсисом щодо цього результату. Тоді всі казали, що треба чекати апеляції, перш ніж рішення набере сили. Тепер – після всіх судових суперечок, «хвороб» самих суддів, численних переносів засідань та інших дивних див, ми виграли цю справу», – написав Філатов.

Мер додав, що попереду ще касаційний суд.

Читайте також: Коломойський сьогодні відвідав НАБУ – Bihus

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня минулого року Дніпровський окружний адміністративний суд скасував право експлуатації Дніпропетровського аеропорту для компанії Коломойського. Позивачем виступила міська рада Дніпра. Третя особа – НАБУ. У березні-квітні цього року військові рф постійно атакували ракетами аеропорт у Дніпрі. Нині сам аеропорт і вся інфраструктура поруч із ним повністю зруйновані. 

За інформацією Forbes, у 2008 році РНБО під керівництвом Раїси Богатирьової з «Партії регіонів» вирішила передати майновий комплекс дніпропетровського аеропорту на баланс нового, спеціально створеного державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ». Але через рік рішення РНБО змінилося. 

Балансоутримувача аеропорту – державну компанію «Дніпроавіа» – дозволили продати компанії «Галтера» з групи «Приват», писали «Наші гроші». При цьому злітно-посадкову смугу та аеронавігаційне обладнання приватний інвестор повинен був залишити державі. Проте цей пункт рішення РНБО так і не виконали, і «Галтера» продовжила контролювати злітну смугу. 

У 2015 році, коли держава почала велику суперечку з Коломойським на багатьох фронтах («Приватбанк», «Укрнафта»), уряд ухвалив рішення передати аеродром Міноборони. Також Фонд держмайна подав судовий позов про повернення державі майнового комплексу аеропорту.