В Енергодарі почастішали викрадення працівників АЕС - міський голова

У тимчасово захопленому Енергодарі останнім часом почастішали випадки викрадень працівників атомної електростанції, які відмовляються працювати з загарбниками.

Про це в телеефірі заявив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає кореспондент Укрінформу.

"За останній тиждень почастішали випадки викрадень працівників атомної станції, які не погоджуються підписувати контракти з фейковою компанією від росатому. Останні 2-3 дні таких випадків стало більше", - сказав Орлов.

Читайте також: В Енергодарі вибухнуло авто, загинув колаборант

Він нагадав, що викрадення розпочалися з березня минулого року.

"Катівень кілька. Вони є в місті і на території промислового майданчика. Саме через обмежену кількість місць у катівнях людей періодично випускають. Застосовують різні тортури: і фізичні, і електричний струм", - сказав Орлов.

За його словами, тих, хто не погоджується працювати на росатом, не пускають на станцію. Підписали контракти менше тисячі людей. Тому загарбники шукають навіть у соцмережах кандидатури.

Читайте також: росіяни не можуть запустити в роботу жодного блока ЗАЕС - Енергоатом

Посадовець також поінформував, що ЗАЕС на сьогодні під'єднана до енергосистеми України, але при цьому не генерує електричну енергію, а споживає її.

"Ситуація в Енергодарі залишається критичною, бо в місті фактично немає опалення, ворог не дає запустити жоден з енергоблоків атомної станції. Іншого джерела для забезпечення централізованого опалення у нас немає. Гарячої води також немає. В оселях 10-15 градусів. В місті лишаються 15 000 мешканців", - сказав міський голова.

Читайте також: Понад 700 мешканців Мелітополя перебувають у полоні в загарбників

Як повідомлялося, Енергодар захоплений російськими військами на початку березня 2022 року. Найбільшу в Європі атомну станцію вони перетворили на військову базу та обстрілюють звідти Нікополь і Марганець.