На Тернопільщині хочуть з’ясувати, чи законно користується спорудами Почаївської лаври УПЦ МП

На Тернопільщині за розпорядженням голови обласної ради створили робочу групу з питань правомірності використання УПЦ МП комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври. 

 Про це повідомила Тернопільська облрада, передає Укрінформ. 

«Продовжуємо позбуватися від московського впливу через українські святині. Якщо у Києво-Печерській лаврі поступово відновлюється історична справедливість, то навколо Почаївської лаври виникає чимало питань. Часто їх адресують і мені, як голові Тернопільської обласної ради, хоч це питання і знаходиться поза межами повноважень органів місцевого самоврядування. Отож, повідомляю, що у п'ятницю, 27 січня, дав розпорядження створити робочу групу з вивчення питання правомірності використання комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври», - повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Згідно з повідомленням, окрім депутатів Тернопільської обласної ради від різних фракцій, до роботи комісії залучаються представники ОВА, обласного управління Національної поліції, прокуратури, юстиції, а також управління держгеокадастру та органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Структури рпц є одним із найбільших інструментів російського впливу в Україні – В’ятрович

Зазначається, що на найближчому засіданні сесії облрада також ініціюватиме звернення про негайну передачу комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври в користування Православній Церкві України.

Як повідомлялось, наприкінці листопада співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.