Обстріли Херсона не мають військової мети для ворога, це терор населення – Сили оборони

Обстріли російськими загарбниками Херсонщини — це спосіб психологічного тиску на мирних жителів.

Про це сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини» керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, передає кореспондент Укрінформу.

“Ситуація на цьому напрямку залишається стабільно складною. Основними діями ворога є обстріли цивільної інфраструктури та критичних об’єктів, необхідних для забезпечення життєдіяльності регіону в цілому і окремих населених пунктів зокрема. Поки що активних дій з боку ворога не спостерігається. Окупанти укріплюють свої оборонні рубежі, створюють мінні загородження, також відбуваються певні перегрупування, передислокація військ, час від часу ворог змінює свої позиції", — повідомив Єрін.

Читайте також: Загарбники з ночі обстрілюють всю лінію фронту на Донеччини, є загиблі та поранені

Він зауважив, що обстріли Херсона не мають військової мети для ворога, так вони тероризують місцеве населення, що є одним із методів психологічного тиску.

"Це психологічний тиск не тільки на херсонців, а й на тих людей, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях і які чекають на повернення української влади і мають проукраїнську позицію. Ворог так хоче показати: «Дивіться, що відбулося з Херсоном, це буде і з вами, якщо сюди прийдуть ЗСУ", сказав речник.

За його словами, найбільше потерпають від ворожих обстрілів населені пункти, які знаходяться на узбережжі Дніпра і, як правило, селища поблизу Херсона і трохи північніше від нього.

Читайте також: росіяни обстріляли у Херсоні базу з комунальними автобусами, є поранений

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 12 січня, російські загарбники 49 разів обстріляли територію Херсонщини, одна людина загинула, ще двоє зазнали поранень.

Фото ілюстративне