Міноборони планує відкрити центри реабілітації військовополонених в усіх регіонах

Міністерство оборони працює над відкриттям центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України. Один із таких центрів 11 січня відкрито в Миколаєві.

Про це на брифінгу представників Сил безпеки та оборони України повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Укрінформ.

За її словами, у такому центрі військовослужбовець, звільнений з полону, може отримати увесь спектр послуг для себе і йдеться не тільки про медичну підтримку.

«Приміром, на Миколаївщині відбуваються зустрічі із сім’ями військовослужбовців, які перебувають у полоні, їхніх дітей вітають із днями народження. Робота на сьогодні ведеться», — поінформувала Маляр.

робота із повернення українських полонених налічує два етапи: перший — перемовини і безпосередньо повернення; другий — постізоляційний період.

«Постізоляцію ми організовуємо відповідно до міжнародних вимог. І зараз Координаційний штаб ГУР відкриває по всіх регіонах України філії, аби родичам військовополонених і військовослужбовцям, які повернулися із полону, було зручно звертатися туди за місцем проживання», — зазначила Маляр.

Читайте також: Йдеться про тисячі українців: Лубінець розповів про перемовини з москальковою

Крім того, ведеться робота із вже звільненими із полону. Маляр повідомила, що більшість колишніх військовополонених після реабілітації повертається на службу. "Тобто, полон наших воїнів не зламав", - наголосила вона.

Маляр додала, що Україна повністю дотримується всіх міжнародних норм щодо утримання військовополонених ворога, і абсолютно відкрита в процесі обмінів.

«Наші списки — відкриті, у нас немає кулуарних домовленостей. Усе відкрито для світу», — наголосила посадовець.

Читайте також: У Міноборони розповіли про забезпечення армії

Як повідомляв Укрінформ, у новий рік Міноборони увійшло абсолютно планово, за всіма основними позиціями речового майна, палива, харчового забезпечення здійснюються ритмічні поставки.