Суд відсторонив Муратова від посади заступника голови Одеської ОВА

Приморський райсуд Одеси відсторонив на два місяці від посади заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова, якого прокуратура звинувачує в корупційних діях.

Про це повідомила Укрінформу речниця облпрокуратури Ірина Коваленко.

«Суд відсторонив підозрюваного від займаної посади заступника голови ОВА строком на два місяці - до 4 березня», - сказала Коваленко.

За її словами, група фізичних осіб внесла за нього заставу розміром 3 млн 220 тис. 800 грн.

Як повідомлялося, підозрюваного в корупційних діях заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова, якого суд 5 січня відправив під варту на 60 діб з можливістю внесення застави, 9 січня випустили зі слідчого ізолятора.

6 січня керівник Одеської облпрокуратури Сергій Костенко заявив на брифінгу про те, що сторона обвинувачення «ставить питання в суді про відсторонення Муратова від займаної посади заступника голови Одеської ОВА, а також вирішення процесуальних питань щодо майна арештованого».

За даними досудового слідства, підозрюваний Муратов схилив одного з чиновників до дачі хабаря, щоб закрити одну з кримінальних справ, в якій він фігурував, пообіцявши використати для цього особисті зв’язки у правоохоронних органах.

Підсудному інкримінують скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Заступника голови Одеської ОВА випустили із СІЗО під заставу в ₴3,2 мільйона

Служба безпеки України 5 січня затримала заступника голови Одеської Одеси Муратова, який за 35 тис. дол. пропонував звільнити підлеглого від кримінальної відповідальності. Правоохоронці задокументували факт передачі чиновнику "авансу" - 27 тис. дол.

В Офісі Президента відреагували на утримання, назвавши це сигналом іншим посадовцям про відповідальність за порушення закону.

Фото: Суспільне. Одеса