У Службі зайнятості можна здобути професію оператора дрона

В центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за програмою «Оператор безпілотного літального апарату (дрону)» навчається вже друга хвиля слухачів.

Про це повідомляє керівник Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За допомогою отриманого від GIZ обладнання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та Дніпропетровському центрі ПТО ДСЗ вже друга хвиля слухачів навчається за програмою «Оператор безпілотного літального апарату (дрону)», яка на сьогодні є однією з найбільш популярних», - йдеться в повідомленні.

За словами директора ДСЗ, освітній процес включає в себе не лише теорію, а й набуття практичного досвіду з вивченням технічних особливостей роботи з додатковим обладнанням.

Проєкт став можливим завдяки співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ Ukraine), яке підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини.

Читайте також: У Раді планують скасувати мито та ПДВ на ввезення безпілотників

Крім Рівного та Дніпра, долучитися до зазначеної програми можна в Полтавському та Одеському ЦПТО ДСЗ.

За інформацією Жовтяк, здобути навички керування БПЛА може кожен охочий. Тривалість навчання - від 3 до 5 днів. Вартість 1 000-3 000 грн, для зареєстрованих безробітних – безкоштовно.

Як повідомлялося, у межах проєкту «Армія відновлення» до виконання суспільно корисних робіт залучено 3314 безробітних українців, на оплату праці яких спрямовано 18,3 млн грн.